Diner
Van 17:00 tot 21:30
Dineren bij restaurant Proto in Alphen aan den Rijn
Bij Restaurant Proto weet je bij binnenkomst al dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dat voelt als thuiskomen. Niet alleen vanwege de fijne gerechten, maar ook door de ambiance en de andere gasten. Kieskeurige fijnproevers weten onze regelmatig wisselende dinerkaart daarom meer dan eens te vinden. Onze ervaren chefs dagen elkaar namelijk ieder kwartaal uit om met behulp van de beste technieken nieuwe seizoensgerechten te creëren. Klein en groot, altijd met zorg en aandacht. En dat proef je. Ook de gangen menu’s ontwikkelen we dus keer op keer opnieuw en maken we in verschillende vormen mogelijk.
Bij Restaurant Proto geloven we in wat we doen. Dat zie je in de keuken, ervaar je aan tafel en beleef je op het terras. En daar zijn wij al ruim 20 jaar maar wat trots op.
Allergie, meldt het ons!
Heeft u een allergie of andere dieetwensen? Meld het ons! U kunt zich wenden tot onze medewerkers.
VOORGERECHTEN

-
OESTERS (4st)
1650augurk – tabasco – haringkaviaar – wakame zout pickle – tabasco – avruga caviar – wakame saltpassievrucht – kaviaar van gerookte zalm passion fruit – smoked salmon caviar -
BEEF TATAKI
1600beef – haringkaviaar – zoete dashi-ponzu eidooier gel – bimibeef – herring caviar – sweet dashi-ponzu egg yolk gel – bimi -
BURRATA
1550geglazuurde kers – roodlof – rode radijs – verse vijg scarlet cress – hibiscusolieglazed cherry – radicchio – red radish – fresh fig scarlet cress – hibiscus oil -
TONIJN CARPACCIO
1650groene kikkererwten – shiitake-kombu bouillon witte ponzu – korianderoliegreen chickpeas – shiitake-kombu broth white ponzu – coriander oil -
TARTAAR “SURF & TURF”
1650beef – tonijn – chimichurri – ingelegde komkommer – sjalot – kappertjes – tonijn & saffraan espumabeef – tuna – chimichurri – pickled cucumber – shallot – capers – tuna & saffron espuma – grated egg yolk -
GEMARINEERDE ZALM
1600gemarineerde zalm – ingelegde sjalotten – zalmeitjes calamansi parels – yoghurt ponzu – jalapeño-oliemarinated salmon – pickled shallots – salmon eggs calamansi pearls – yoghurt ponzu – jalapeño oil -
ZEEBAARS & TONIJN CEVICHE
1650zeebaars & tonijn tartaar – avocado – ui – Aji Amarillo & passievrucht dressing – zoete aardappelen tenkasu furikake – haringkaviaar – koriandersea bass & tuna tartare – avocado – onion – Aji Amarillo & passion fruit dressing – sweet potatoes – tenkasu furikake Avruga caviar – cilandro -
COQUILLES
1750aka miso beurre blanc – wortelpuree – zeesla ingelegde kumquataka miso beurre blanc – carrot puree – sea lettuce pickled kumquat -
BLOEMKOOL
1600zwarte knoflook crème – pesto – krokante ui – kervelblack garlic cream – pesto – crispy onion – chervil
HOOFDGERECHT

-
MAISKIP RISOTTO
2950maïskipfilet – gerookte yoghurt – lavaswortel bloemschuim bacon crumble – krokante Parmezaancorn chicken fillet – smoked yogurt – lovage root floral foam bacon crumble – crispy Parmesan -
EENDENBORST KUSHIKATSU
2950kleefrijst – gerookte pancetta – zwarte trompet – shiso gebrande appelsaussticky rice – smoked pancetta – black trumpet – shiso roasted apple sauce -
PROTO STEAK
3450flat iron steak – beenmerg – wilde paddenstoelen – uienpuree – mierikswortel & jeneverbes – espumaflat iron steak – bone marrow – wild mushrooms – onion puree – horseradish juniper berry espuma -
RIB-EYE STEAK
3650groene boontjes – uit – knoflook – gefermenteerde tomaat beef beenmerg sausgreen beans – onion – garlic – fermented tomato beef bone marrow sauce -
OSSENHAAS TOURNEDOS
3650aardappelchips – truffelkaas – rund-truffel jusmosterd cognac koningsoesterzwampotato chips – truffle cheese – beef-truffle jus – mustard cognac Eryngii king oyster -
TONIJN KATSU
2950gepaneerde verse tonijn – visgraat demi-glace pittige mango zure room – romanesco tops – mango – cressbreaded fresh tuna – fishbone demi-glace – spicy mango sour cream romanesco tops – mango – cress -
KABELJAUW
2950kabeljauw rugstuk – zeesla – zoete zeewier – bimi erwten – dashi-ponzu – dillepollen espumacod loin – sea lettuce – sweet seaweed – bimi – peas dashi-ponzu – dill pollen espuma -
ZEEBAARS
2950zeebaars filet – topinambur velouté – haricots verts jonge aardappeltjes – shiitake-kombu schuim – kerveloliesea bass fillet – topinambur veloute – haricot vert young potatoes – kombu-shiitake foam – chervil oil -
PASTA GAMBA’S & GROENE CURRY
2750verse pasta – gamba’s – zure room – groene curry shiso – blauwe bessen – zwarte limoenpoederfresh pasta – prawns – sour cream – green curry shiso – blueberries – black lime powder -
ROMIGE TRUFFEL TORTELLONI
2750aubergine crème – champignons demi-glace – burrata zure room – schuim – bospaddenstoelen – peterselie topseggplant cream – mushroom demi-glace – burrata sourcream foam – wild mushrooms – parsley tops -
SPITSKOOL
2450geclarifieerde boter – gerookte amandel-karnemelk crème apple – krokante ui – amandelen crumble – dragonclarified butter – smoked almond-buttermilk creme – apple crispy onion almond crumble – tarragon
DESSERT

-
AARDBEIEN ROMANOFF
995verse aardbeien – sinaasappel – vanille ijs – crumble meringuefresh strawberries – orange – vanilla ice cream – crumble meringue -
KATAIFI MET VANILLE CREME
995kataifi – vanille crème – Campari sinaasappel espuma kaneel-speculoos ijs – maple siroopkataifi – vanilla cream – Campari orange espuma cinnamon-speculoos ice cream – maple syrup -
HOT CHOCOLATE COOKIES
995vers gebakken chocolade koekje – witte chocolade schilfers – pecannoten – vanilleijs – brûlée espuma grue de cacaofreshly baked chocolate chip cookie – white chocolate chips pecan nuts – vanilla ice cream – brûlée espuma grue de cacao -
KAASPLANKJE
1350vier kaassoorten – notenbrood – vijgenchutneyfour cheeses – nut bread – fig chutney -
SCORPINO LEMON
895verleidelijke fris! Een combinatie van citroen sorbet ijs – vodka en prosecco – romig, koel en sprankelendSeductively refreshing! A combination of lemon sorbet ice cream, vodka, and prosecco—creamy, cool, and sparkling.
EXPERIENCE MENU

-
TONIJN CARPACCIO
groene kikkererwten – shiitake-kombubouillon witte ponzu – korianderolie -
BEEF TATAKI
beef – haringkaviaar – zoete dashi-ponzu eidooier gel – bimi -
COQUILLES
aka miso beurre blanc – wortelpuree – zeesla ingelegde kumquat -
OSSENHAAS TOURNEDOS
aardappelchips – truffelkaas – rund-truffel jusmosterd cognac koningsoesterzwampotato chips – truffle cheese – beef-truffle jus – mustard cognac Eryngii king oyster -
AARDBEIEN ROMANOFF
verse aardbeien – sinaasappel – vanille ijs – crumble meringue -
5 gangen menu €65,00 p.p.(alleen per tafel te bestellen, tot 20:30)
SIDES & BITES

-
VERSGEBAKKEN DESEMBROOD
795roomboter – extra virgine olijfolie – gerookte zoutbutter – extra virgin olive oil – smoked salt -
GEROOSTERDE GROENTEN
750rode biet – knolselderij – bimi – krieltjes verse tijmbeetroot – celeriac – bimi – baby potatoes fresh thyme -
ZOETE AARDAPPEL FRIET
850lente-ui – citroen mayonaise – chilipeper – krokante uitjesspring onion – lemon mayonnaise – chili peper – crispy onion -
VERSE FRIET
750verse aardappelfriet – fritessausfresh potato fries – fries sauce
Hey! Fancy some wine? Ask for our wine menu!
Ken je onze private rooms al?
Is your house too small or is the home chef not as spectacular as ours? Celebrate your birthday, wedding, or anniversary with us instead! Business meetings and events are also safe in our loving hands – leave it to our culinary talents.
Look at the possibilities
Filosofie van Proto
Bij restaurant Proto wordt er gekookt met mooie, duurzame producten gecombineerd met internationale smaken en kooktechnieken. Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop. Het resultaat ligt recht voor je en voel je om je heen. Welkom bij ons thuis.